COMUNICADO DE GRUPS DE FAMILIARES DE RESIDÈNCIA DE GENT GRAN MOSSEN HOMS DE TERRASSA

Comunicado de Grups de familiares de Residència de Gent Gran Mossen Homs de Terrassa

Som un grup de familiars dels usuaris de la RESIDÈNCIA GENT GRAN MOSSÈN HOMS DE TERRASSA

Des de l’inici de la pandèmia, sabreu que patim el que per algunes de nosaltres es pot considerar un maltractament psicològic, per d’altres un deteriorament físic, cognitiu i emocional, o el que hem mencionat algun cop com a «una mort lenta».

En definitiva són les conseqüències de brots, confinaments, intermitències i restriccions en les visites, anul.lacions de sortides des del març i finalment morts. Sobretot pateixen els nostres familiars, persones vulnerables, però també nosaltres.

A banda d’altres qüestions com servei intermitent de metge e insuficient fisioteràpia en moments cabdals. Recordar també que a la primera onada va morir una resident per broncoaspiració mentre dinava en aïllament a la seva habitació (aïllament + manca de personal).

Volem denunciar la mala gestió que s’està fent de la residència, i destacar la bona feina feta pels seus treballadors.

Estem en contacte amb diferents administracions i ara no podem tolerar ni acceptar més que es tornin a produïr episodis escandalosos com el que ha ocorregut des del 23/10 fins el 19/11 a la Residència.

Per si no coneixeu els fets, farem un breu resum. Sense informar-nos amb antel.lació, el mateix 23/10 el Director ens comunica que Mossen Homs és residència de referència amb 15-16 places (entenem que pel Vallès Occidental), que s’hi ha fet instal.lació d’oxigen i que aquell dia i l’endemà entren 5 persones d’una residència amb brot (que van dir que eren negatives però que entre el cap de setmana i dilluns 26 van ser tot positius).

Una estona abans se’ns parlava que des del març la residència estava sectoritzada per plantes. Però al mateix temps se’ns diu que aquestes persones i qualsevol positiu de la residència, s’instal.laran a la planta 2.

Així tindrem una planta on hi haurà sans i positius. El 29/10 esdevé un resident (i 1 treballador) positiu a la planta 1 que el passaran a la 2.

La Generalitat acusa, relatiu al brot, que «el virus ha entrat a la residència per un treballador de la 1». A partir del dilluns 26 s’aïllen els residents a les habitacions i, tot i que se suposa que és residència taronja, «s’anul.len visites per més seguretat».

Els confinaments i la prohibició de visites s’allarguen fins el dia 19/11. Hi ha contradicció de criteris entre Generalitat i la Residència. El dia 6/11 ens comuniquen 3 positius nous a la planta 2. El dia 11 ens informen que el cap de setmana anterior han mort 3 persones.

També el dia 11/11 ens comuniquen que les proves serològiques indiquen que tothom que ha passat el Covid a Mossen Homs és inmune i que és una molt bona notícia. Però la realitat és que a partir de 23/11, quan es reemprenen les visites, les restriccions en aquestes segueixen sent les mateixes d’abans.

El 17/11 hi ha una altra mort per Covid a la residència. No tenim clar si són 2 residents propis de Mossen Homs i 3 externs els morts en aquest brot.

En algun dels seus comunicats el Director ens ha manifestat el seu malestar pels fets ocorreguts, però no tenim consciència clara de en quin punt ens trobem.

Preguntar al Director és molt dificultós i sovint amb respostes confusives. El que sí tenim clar és que el dia 13/11 va manifestar que l’aïllament de nous ingressos (hauran nous ingressos de residències infectades??) es produirien en endavant a la planta 2 perquè diuen que són inmunes. Sembla ser que per a rebre visites sense distància no ho són.

Per tant, la nostra intenció (i d’altres centres en circumstàncies similars) és clara i la farem extensiva mitjançant concentracions, premsa i demanem tot el vostre recolzament per sol.licitar que deixin de posar en perill la vida física i emocional dels nostres familiars:

  • VOLEM RESIDENCIES, NO PSEUDOHOSPITALS
  • NO VOLEM POSITIUS EXTERNS NI POTENCIALS DE RESIDÈNCIES AMB BROTS
  • SECTORITZACIO RESIDENTS PROPIS +/- PER PLANTES (usant la planta buida que s’està acabant d’habilitar)
  • NO ENTENEM INMUNITAT PER BARREJAR EN PLANTA AMB POSITIUS, I NO PER TREURE DISTANCIA VISITES
  • NO VOLEM AÏLLAMENTS INNECESSARIS NI MÉS MORTS. ENTRAR POSITIUS ES ENTRAR MORT FISICA I MENTAL

Grup de familiars de Residència de Gent Gran Mossen Homs de Terrassa

El movimiento de residencias de Catalunya sigue en pie de guerra

 

El movimiento de residencias de Catalunya sigue en pie de guerra

 

 

Grups de familiares de Residència de Gent Gran Mossen Homs de Terrassa

Carlos Rodríguez Expósito
Responsable RRSS Taxi Project. Miembro de Podemos Rivas y colaborador de Élite Taxi Barcelona, Antaxi y del Observatorio TAS junto con Riders x Derechos y UATAE. Publica asiduamente en varios medios especializados como Todo taxi o La Gaceta del Taxi, locales como Timis Bcn, Madrid Diario, Zarabanda, El Diario de Rivas o Rivas Actual nacionales como El Común, LUH noticias, Diario Red, Kaos en la Red, Argumentos Progresistas, Catarsis o Nueva Revolución e internacionales como Source News o Brave New Europe.